Αμεση ήταν η αντίδραση της Ελληνικής Τράπεζας στην ΕΤΥΚ, μετά την ανακοίνωσή της ότι πρόκειται να κινήσει ποινικές διαδικασίας κατά της Διοίκησής της.

«Αντί διαλόγου η ΕΤΥΚ προτιμά να δημιουργεί εντυπώσεις, συνθήκες έντασης και να οξύνει το κλίμα, προχωρώντας με εκβιασμούς, απειλές»

Η πηγή της Ελληνικής Τράπεζας που προέβη στις δηλώσεις, ανέφερε ότι «Πριν από 8 μήνες υποσχεθήκαμε ότι θα δοθούν αυξήσεις στο προσωπικό στη βάση ενός πιο δίκαιου και αξιοκρατικού μισθολογικού συστήματος, με γνώμονα την απόδοση και την παραγωγικότητα».

«Καλέσαμε επανειλημμένα την ΕΤΥΚ σε διάλογο για να συζητήσουμε την πρότασή μας, δυστυχώς χωρίς θετική ανταπόκριση. Δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση, να θυματοποιήσουμε το προσωπικό μας λόγω της αδιαλλαξίας της ΕΤΥΚ και ως εκ τούτου προχωρήσαμε με την καταβολή αυξήσεων, για το 2019, στη βάση του νέου συστήματος».

Ανέφερε, τέλος, ότι «με βάση το νέο σύστημα δίνουμε περισσότερα χρήματα από ό,τι θα δίναμε αν ακολουθούσαμε το σύστημα προσαυξήσεων που προέβλεπαν οι συλλογικές συμβάσεις που έληξαν» και πρόσθεσε πως «στόχος είναι η δημιουργία ενός δικαιότερου συστήματος αμοιβών».