Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει πως από τις 8 Ιουνίου καταργούνται οι διασκέψεις τύπου για ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, για την εβδομάδα που διανύουμε (1-7 Ιουνίου 2020), η ανακοίνωση των κρουσμάτων θα γίνει με τον υφιστάμενο τρόπο, δηλαδή με διασκέψεις Τύπου σήμερα και την Πέμπτη και με δελτίο Τύπου τις υπόλοιπες μέρες. Την Πέμπτη θα γίνει κανονικά και η παρουσίαση των επιδημιολογικών δεδομένων από τον Καθηγητή Γιώργο Νικολόπουλο.

Από τις 8 Ιουνίου 2020, οι διασκέψεις Τύπου για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων καταργούνται και η ανακοίνωση των κρουσμάτων θα γίνεται με δελτίο Τύπου.

Επίσης, τα infographics με τα στοιχεία για τον ιό θα αποστέλλεται μόνο μια φορά τη βδομάδα, κάθε Σάββατο. Συνεπώς, το επόμενο θα σταλεί στις 6 Ιουνίου.

Παράλληλα, η εθνική αναφορά με την παρουσίαση για τα επιδημιολογικά στατιστικά θα εκδίδεται και θα σας αποστέλλεται κάθε δεκαπενθήμερο ή/και κάθε τρεις εβδομάδες, ανάλογα με τα δεδομένα που θα υπάρχουν προς ανάλυση. Επομένως, μετά την Πέμπτη, 4 Ιουνίου που θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση σε διάσκεψη Τύπου, θα εκδοθεί νέο επιδημιολογικό δελτίο στις 18 Ιουνίου.

Δεδομένου, όμως, ότι η κατάσταση παραμένει σοβαρή και ρευστή, εάν παραστεί ανάγκη θα επανέλθουν οι ενημερώσεις μέσω διασκέψεων.