Αίρεται η ταξιδιωτική οδηγία με την οποία το αμερικανικό Υπουργείου Εξωτερικών καλούσε τους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια σε χώρες του εξωτερικού. Η οδηγία είχε εφαρμοστεί από τις 19 Μαρτίου.

Στην περίπτωση της Κύπρου, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έχουν εκδώσει ειδοποίηση επιπέδου 3. Στις πληροφορίες για την χώρα αναφέρεται ότι η Κύπρος έχει συνεχίσει τις περισσότερες επιλογές μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Καλεί τους ταξιδιώτες να επισκεφτούν την σελίδα COVID-19 της Πρεσβείας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του COVID-19 στην Κύπρο.

Στο επίπεδο 3 βρίσκεται η Ελλάδα, η Μάλτα, η Αυστρία, η Δανία, η Γερμανία η Γαλλία και η Βρετανία. Στην ίδια κατηγορία είναι και ο Λίβανος, η Ιορδανία. Στο ψηλότερο επίπεδο κινδύνου (4) κατατάσσεται η Ινδία. Στην κατηγορία 2 βρίσκεται η Νέα Ζηλανδία και το Χονγκ Κονγκ, ενώ στην κατηγορία μειωμένου κινδύνου (1) κατατάσσεται το Ταιβάν.

Σημειώνεται ότι η ταξιδιωτική οδηγία θα διαφοροποιείται για κάθε προορισμό, ανάλογα με τα δεδομένα όπως διαμορφώνονται.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη η Ιρλανδία υποβάθμισε την Κύπρο αφαιρώντας την από την κατηγορία των ασφαλών προορισμών. Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, οι επιβάτες που φτάνουν από Κύπρο, θα παραμένουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες. Στην ίδια κατηγορία έχουν καταταχθεί και η Μάλτα, το Γιβραλτάρ, το Μονακό και το Σαν Μαρίνο.