Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μονίμου Κακουργιοδικείου Πάφου που θα συνεδριάσει στις 16 Μαρτίου παραπέμφθηκε από το επαρχιακό δικαστήριο ο 42χρονος Φαρουχ Χουσεΐν από την Συρία.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη δικάσιμο παρά την ομολογία του η αστυνομία δεν είχε ολοκληρώσει όλες τις εξετάσεις και ζήτησε ανανέωση του διατάγματος για άλλες έξι μέρες προτού καταχωρήσει την υπόθεση στο δικαστήριο και ζητηθεί η παραπομπή του σε δίκη ενώπιον του κακουργιοδικείου Πάφου.

Ο εν διαστάσει σύζυγος της 31χρονης Γκαντα Αλ Νουρι που είχε δολοφονηθεί στην κατοικία της στην Πάφο και ο οποίος κρατείται ως ύποπτος για διάπραξη του εγκλήματος ομολόγησε μια περίπου εβδομάδα μετά την σύλληψη του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Φαρουχ έδωσε ένα ισχυρισμό που διερευνάται και ο οποίος εκτιμάται ότι δόθηκε για να διαφανεί ότι ενέργησε εν βρασμώ ψυχής.

Ο ισχυρισμός του δράστη δεν φαίνεται να ευσταθεί σύμφωνα με τις εξετάσεις της αστυνομίας. Ο Φαρουχ υπέδειξε και σημείο στην Λεμεσό που πέταξε το κινητό του θύματος το οποίο έχει παραληφθεί για εξετάσεις.