Δεκάδες μικρά λούτρινα αρκουδάκια παραδόθηκαν στην Υπηρεσία Ασθενοφόρων και στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, από το Reaction και την Τράπεζα Κύπρου, για να προσφέρονται στα παιδιά που διακομίζονται με ασθενοφόρα ή προσέρχονται ως ασθενείς στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Reaction, η Χαρά, το μικρό αρκουδάκι, σ’ ένα ακόμη προορισμό, επιδιώκει να δώσει αγάπη και δύναμη στα παιδιά.

Ο Πρόεδρος του Reaction, Μάριος Σταύρου δήλωσε κατά την παράδοση ότι αυτή η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην χαρά των παιδιών και μόνο των παιδιών.

Ανέφερε ότι για ένα παιδί η στιγμή που μπαίνει σε ασθενοφόρο είναι ιδιαίτερα δύσκολη, προσθέτοντας πως είναι ένα περιβάλλον αφιλόξενο, άγνωστο και πολλές φορές τρομακτικό για ένα παιδί.

«Θέλουμε τα παιδιά αυτά, να βρίσκουν δύναμη σφιχταγκαλιάζοντας τη μικρή Χαρά, το μικρό μας αρκουδάκι, το αρκουδάκι όλης της Κύπρου πλέον. Έτσι λοιπόν θέλουμε το κάθε παιδί σε ασθενοφόρο ή στα ΤΑΕΠ, να χαμογελάει στην Χαρά και όλα θα πάνε καλά», είπε ο κ. Σταύρου.

Η Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου, Έλλη Ιωαννίδου δήλωσε ότι «όταν ξεκινήσαμε την συγκεκριμένη ενέργεια με το Reaction, η αγάπη και η ανταπόκριση του κόσμου προς το αρκουδάκι Χαρά, ήταν εντυπωσιακή».

Χαιρετισμούς απηύθυναν και ο Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς και η Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, οι οποίοι μέσα από τις προσωπικές τους εμπειρίες που αφηγήθηκαν, ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο την ανάγκη για παραχώρηση αυτού του μικρού δώρου στα παιδάκια εκείνη τη δύσκολη στιγμή.

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού & ΜΚΟ, Γιάννης Γιαννάκης δήλωσε ότι η συνεισφορά των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων είναι ανεκτίμητη, «και είναι τέτοιες πρωτοβουλίες που ενισχύουμε ως γραφείο», προσθέτοντας ότι αυτές οι πρωτοβουλίες αποκτούν ακόμα περισσότερη αξία όταν επικεντρώνονται στα παιδιά.

#ΑΡΚΟΥΔΑΚΙΑ_στα_ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ Η ΧΑΡΑ, το μικρό αρκουδάκι του #REACTION και της Τράπεζας Κύπρου σε μια ακόμα όμορφη πρωτοβουλία. Ειναι αποδεδειγμένο ότι η καλή ψυχολογική κατάσταση ενός παιδιού που μεταφέρεται τραυματισμένο με ένα ασθενοφόρο ή διακομίζεται στα Τμήματα Ατυχημάτων & Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) είναι εξαιρετικά σημαντική. Γι' αυτό, δεκάδες μικρές "Χαρές" παραδόθηκαν σήμερα στην Υπηρεσία Ασθενοφόρων και σε ΤΑΕΠ σε νοσοκομεία για να δίνονται στα παιδάκια. #BeThere #BOCsocietyLoucas Fourlas Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας – ΟΚΥπΥ Υπουργείο Υγείας Κυπριακή Δημοκρατία Bank of Cyprus

Publiée par Reaction sur Vendredi 14 février 2020

 

O Δρ. Γιώργος Γεωργίου, Λέκτορας Κλινικής Ψυχολογίας, στο Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Συμπεριφοράς του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου,  επιβεβαίωσε την ανάγκη που υπάρχει στα ασθενοφόρα σημειώνοντας ότι το αρκουδάκι έχει ως στόχο να κάνει την εμπειρία του παιδιού λίγο καλύτερη, να του επιτρέψει να νιώσει λίγο πιο άνετα και να του αποσπάσει την προσοχή δίνοντας του χρόνο και χώρο για να ηρεμήσει.