Μία ακραία διάσταση έχει λάβει η κατάρτιση του νομικού πρωτόκολλου για την επανέναρξη της Premier League, με στελέχη να εκφράζουν ανησυχία για το αν θα επωμιστεί η Λίγκα την ευθύνη στο ενδεχόμενο θανάτου ποδοσφαιριστή από τον Covid-19.

Ο «πυρετός» του Project Restart συνεχίζεται για τους ιθύνοντες της Premier League, οι οποίοι ταυτόχρονα με τις υγειονομικές ρυθμίσεις για τον κορονοϊό καλούνται να συμφωνήσουν και τις νομικές συνέπειες για όλα τα ενδεχόμενα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ένα από τα μέλη του συμβουλίου εξέφρασε την ανησυχία του για το αν πρόκειται η Λίγκα να κατηγορηθεί για εταιρική ευθύνη σε περίπτωση που ένας ποδοσφαιριστής χάσει τη ζωή του από τον Covid-19.

Μετά και τις «φωνές» επτά ποδοσφαιριστών από την BAME κοινότητα (των μαύρων παικτών, των Ασιατών και όσων ανήκουν σε μειονότητες) για την επανέναρξη και την άρνησή τους να προπονηθούν, οι υπεύθυνοι της PL θέλουν να ξεκαθαρίσουν τις δικλείδες ασφαλείας, ώστε να μην βρεθούν προ εκπλήξεως στο πιο ακραίο πλην όμως καταδικαστικό σενάριο για τους ιδιοκτήτες των 20 ομάδων.