Στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα βρίσκεται το περιβόητο πόρισμα Μεταξά.

Σε ανακοίνωση χθες Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου η Αρχή αναφέρει ότι η απόφασή της, μαζί με το πόρισμα των ανακριτών, την έκθεση του Προέδρου και το σύνολο του αποδεικτικού υλικού, θα κοινοποιηθεί, ως ο Νόμος ορίζει, στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για μελέτη και λήψη τελικής απόφασης.

Ο Γενικός Εισαγγελέας θα δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα της μελέτης του πορίσματος και του αποδεικτικού υλικού. Αυτό ανέφερε μιλώντας στο SigmaLive ο ίδιος ο Κώστας Κληρίδης. Ο κ.Κληρίδης σημείωσε ότι θα γίνει προσεκτική μελέτη του πορίσματος και όλου του αποδεικτικού υλικού και ακολούθως θα δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματά του. Σημείωσε δε, ότι οι ανακριτικές εκθέσεις – τα πορίσματα, δεν δίδονται στη δημοσιότητα.

Όσο αφορά τώρα το πότε θα δοθούν τα εν λόγω αποτελέσματα στη δημοσιότητα αυτό δεν μπορεί να καθοριστεί από τώρα αφού πρόκειται για ογκώδες υλικό εκατοντάδων σελίδων. Αυτό είχε δηλώσει επανειλημμένα και σε δημόσιες δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Παραπόνων και Ισχυρισμών Κατά της Αστυνομίας Ανδρέας Πασχαλίδης. Ο Γενικός Εισαγγελέας πρόσθεσε ότι η μελέτη του υλικού χρειάζεται να γίνει με προσοχή και ως εκ τούτου η δημοσιοποίηση δεν θα γίνει βιαστικά.