Ρεπορτάζ για τον Ντίντι Ρούντολφ φιλοξενούν σλοβακικά Μέσα.

Ο Ρούντολφ υπενθυμίζεται ότι τελεί υπό κράτηση μαζί με τον Αλέξη Μαυρομιχάλη αφού οι δυο οδηγήθηκαν σε απευθείας δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου αναφορικά με την απόπειρα φόνου του Γλύκα. Ο Ρούντολφ σύμφωνα με τα Μέσα της Σλοβακίας στο παρελθόν υπήρξε πρωταθλητής στο άθλημα του μποξ.

Ο Ντίντι αναφέρουν τα ίδια Μέσα ήρθε στην Κύπρο με το όνομα Μίροσλαβ Μπαλαζόβιεχ. Σκοπός της καθόδου του σύμφωνα πάντα με τα ίδια Μέσα ήταν να εμπλακεί στον «πόλεμο» δυο εγκληματικών ομάδων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρούντολφ είχε συλληφθεί και ήταν ήδη υπόδικος και για την απόπειρα φόνου κατά του επιχειρηματία Νίκου Ροδοθέου.

Η Κύπρος πάντως δεν είναι η μοναδική χώρα με την οποία ο Ρούντολφ αντιμετώπισε νομικά ζητήματα.

Τα δικαστήρια του Trenčín και του Nové Mesto nad Váhom εξέδωσαν επίσης ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης εναντίον του το 2016 και το 2017 σε σχέση με άλλες εγκληματικές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της ληστείας, της ψευδούς κατηγορίας και της παρακώλυσης της δικαιοσύνης.

Το πρώτο ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε το 2014 από το δικαστήριο της Žilina. Το δικαστήριο τότε καταδίκασε τον Ρούντολφ σε οκταετή φυλάκιση για εκβιασμό και παράνομο οπλισμό.