Σε δηλώσεις του κατά την άφιξη του σε εκδήλωση του «Συλλόγου «Εληά» Λυθροδόντα, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για τις επικρίσεις που δέχεται ανέφερε ότι «μερικοί θέλουν την εκκλησία να περιορίζεται μόνο στο Κύριε Ελέησον και τις θείες λειτουργίες και πέραν τούτου τίποτα».

«Η Εκκλησία της Κύπρου θα είναι και θρησκευτικός οργανισμός και φιλανθρωπικός οργανισμός και πολιτιστικός και εθνικός και θα δουλεύει σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα, όπως είπα. Κι όποιου δεν αρέσει μπορεί να πέσει χώρκα του», πρόσθεσε.

«Αυτή είναι η αποστολή της Εκκλησίας της Κύπρου και αυτή η αποστολή θα συνεχισθεί. Δεν μπορεί η εκκλησία να μην ενδιαφέρεται για το ποίμνιο της. Και θα ενδιαφέρεται πάντα και για τους φτωχούς και για τους πεινασμένους και για τους αρρώστους και για τους μικρούς και για τους μεγάλους και για τους άσημους και τους διάσημους. Για μας οι πάντες είναι ίσοι και ενδιαφερόμεθα για όλους. Αυτή είναι η έγνοια μας και θα εργαζόμεθα σε όλα τα επίπεδα, σε όλους τους τομείς».

Ερωτηθείς εάν υπήρξαν κι άλλες περιπτώσεις που του ζητήθηκε να βοηθήσει και απάντησε καταφατικά προσθέτοντας ακόμη «και όταν ήμουν Μητροπολίτης Πάφου κάποτε μου άκουγαν, κάποτε δε μου άκουγαν. Δε μου κακοφαινόταν όταν δε μου άκουγαν. Εγώ δε δίνω ούτε διαβατήρια, ούτε υπηκοότητες».