Πορεία στο κέντρο της Λευκωσίας ενάντια στην τουρκική εισβολή στη Βόρεια Συρία προγραμματίζουν οι Κούρδοι που ζουν στην Κύπρο.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από την επίθεση σημειώνεται πως μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου, η Tουρκία ετοιμάζεται για μια νέα εισβολή εναντίον της Βόρειας Συρίας, στη βόρειο Συρία.

«Στο φως της διεθνούς δημοσιότητας, η Tουρκία επεμβαίνει ανοικτά και κατάφωρα στη κυπριακή ΑΟΖ. Tώρα προσθέτει στην επίθεση αυτή και την εισβολή στη Βόρεια Συρία. Όλες οι χώρες της περιοχής κινδυνεύουν από το τουρκικό επεκτατισμό και σωβινισμό», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνει επίσης, ότι «όλες οι εθνικές ομάδες της Βόρειας Συρίας ετοιμάζονται να αμυνθούν και να υπερασπίσουν τις οικογένειες, τους φίλους και τις δημοκρατικές τους κατακτήσεις».

Οι Κούρδοι, καλούν κάθε δημοκρατική οργάνωση, κάθε δημοκράτη σε όλο το κόσμο να οργανώσει εκδηλώσεις για να καταδικαστεί και να εμποδιστεί η απρόκλητη επίθεση της Τουρκίας. «Το Κέντρο μας οργανώνει μια πορεία ενάντια στη νέα εισβολή της Τουρκίας».

Η συγκέντρωση θα γίνει στο χώρο μπροστά στο υπουργείο Εσωτερικών, στη Λευκωσία, στις 11.00 αύριο το πρωί, ενώ η πορεία θα ξεκινήσει για τη αμερικανική πρεσβεία.

Μετά από ημίωρη στάση, η πορεία θα κατευθυνθεί προς τη ρωσική πρεσβεία, όπου θα γίνει επίσης μια ημίωρη συγκέντρωση.

Οι Κούρδοι καλούν κάθε δημοκρατική και διεθνιστική οργάνωση, κάθε δημοκράτη, όλους τους φίλους του Κουρδικού λαού, να συμμετάσχουν στη πορεία.