Το ονόμασαν «Ουχάν: Η μεγάλη νύχτα». Ένα τηλεοπτικό συνεργείο βρέθηκε στην πόλη που χτύπησε ο κορωνοϊός από την ημέρα που αποφασίστηκε να τεθεί σε αποκλεισμό στις 23 Ιανουαρίου 2020. Βρέθηκαν εκεί για να γυρίσουν μια άλλη ταινία αλλά τα σχέδιά τους άλλαξαν…

Οι σκηνές που θα δείτε στο βίντεο που ανέβασαν στα social media είναι πραγματικά από την καρδιά της πόλης. Μέρα, μέρα οι δρόμοι της πόλης των 14 εκατομμυρίων απόκοσμα άδειοι χωρίς ίχνος ζωής.

Το κινηματογραφικό συνεργείο, εγκλωβίστηκε επί της ουσίας στην Ουχάν και άρχισε μέρα – μέρα από τις 23 Ιανουαρίου μέχρι και τις 31 του μήνα να δείχνει την έρημη πόλη και τους δρόμους της που άδειασαν λόγω του κορωνοϊού.

Ο σκηνοθέτης Λαν Μπο έγραψε: «Οι συνεργάτες μου βρέθηκαν στην Ουχάν για να καταγράψουν την καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης. Ήθελαν να κάνουν κάτι με νόημα. Ήθελαν να καταγράψουν πως ακριβώς είναι τα πράγματα».

 

Ο Λαν είπε ακόμα ότι οι περισσότερες σκηνές τραβήχτηκαν από τον κινηματογραφιστή Ξι Νταν από το κινητό του τηλέφωνο και όλοι μαζί έφτιαξαν μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Ουχάν: Η μεγάλη Νύχτα».

Οι εικόνες της στοιχειωμένης Ουχάν αμέσως έκαναν τον γύρο του κόσμου και το γεγονός ότι ο κόσμος έδειξε τόσο μεγάλη αποδοχή οδήγησε τον σκηνοθέτη σε σκέψεις αν πρέπει να κάνει τελικά ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους. Σε αυτό θα μιλούν οι κάτοικοι της πόλης, οι ανώνυμοι ήρωες, οι εθελοντές, όλοι όσοι επηρεάστηκαν από την επιδημία του κορωνοϊού.

Όπως εξηγεί οι σκηνές αυτές έχουν πλέον ιστορική αξία και θα μπορούν στο μέλλον να χρησιμοποιηθούν και για άλλα ντοκιμαντέρ.

Πηγή: newsit