Έχασε ή του έκλεψαν το όπλο, ο γ’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, απέκτησε ξανά μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη. Για ποιο λόγο όμως οπλοφορεί ο Κώστας Καραπαπάς, ο άνθρωπος που σε πολλές περιπτώσεις φέρεται να είναι ο εξ απορρήτων του Βαγγέλη Μαρινάκη;

 

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Σε «story» που έβαλε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, δίνοντας τις δικές του εξηγήσεις, δεν μας τα λέει όλα και τόσο καλά…

 

Παράλληλα, προκαλώντας για μία ακόμη φορά, κάνει ευθεία λεκτική επίθεση με απαξιωτικούς  χαρακτηρισμούς κατά της Μαίρης Μπενέα, την οποία μπορεί να μην κατονομάζει, αλλά φωτογραφίζει, αναφέροντας την «πουρομπεμπέκα που βγαίνει στις εκπομπές του Θωμαϊδη», επειδή μέσα από το ιστολόγιο της «dilografies», έφερε πρώτη στο φως της δημοσιότητας την αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του, γράφοντας ότι οι αστυνομικοί του πέρασαν και χειροπέδες.

 

Αφήνει δε, σαφείς, πολύ σοβαρές αιχμές… για το πώς «τα έμαθε όλα αστραπιαία», εξαπολύοντας ύβρη, ταυτόχρονα, κατά του «γραμματέα των δικαστηρίων Πειραιά», τον οποίο αποκαλεί «ρουφιάνο της».

Γράφει χαρακτηριστικά και με ιδιαίτερο νόημα: «…έτσι αστραπιαία που τα έμαθε όλα, μπαίνουν άλλες σκέψεις για την κλοπή, γενικώς…».

 

Ας δούμε, όμως, αναλυτικά, ένα – ένα τα ζητήματα που τίθενται από το εν λόγω περιστατικό:

 

Πότε δήλωσε ότι το έχασε ή του έκλεψαν το όπλο;  Σάββατο πρωί, πηγαίνοντας ο ίδιος στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Συγκεκριμένα, λέει «κατήγγειλα σήμερα την κλοπή της τσάντας μου που μέσα περιείχε το νόμιμο όπλο μου». Το δημοσίευμα της συνήθως έγκυρης Μαίρης Μπενέα, για θέματα αστυνομικού και δικαστικού ρεπορτάζ, λέει ότι «έχασε το όπλο του, το οποίο είχε αφήσει στο αυτοκίνητό του».

Τελικά, τι ισχύει; Το έχασε μέσα από το αυτοκίνητο του; Του έκλεψαν τη τσάντα του; Είχε μέσα στο αυτοκίνητο τη τσάντα του, η οποία περιείχε το όπλο και του την έκλεψαν  μέσα από το αυτοκίνητο;

Κι αν υπήρξε διάρρηξη, τη δήλωσε αυτή; Κάλεσε επί τόπου την αστυνομία; Πότε αντιλήφθηκε ότι έχασε τη τσάντα του; Από πού έχασε τελικά τη τσάντα του; Μέσα από ποιον χώρο; Ποιοι ήταν εκεί; Τα έχει δηλώσει όλα αυτά στην αστυνομία;

Γιατί χρειάστηκε να πάρει -είχε το δικαίωμα-  τρεις ημέρες προθεσμία για κάτι τόσο διαδικαστικό… όπως ο ίδιος λέει, προκειμένου να απολογηθεί;

Τα ερωτήματα αυτά είναι ιδιαίτερα σοβαρά, διότι αν -λέμε αν- κάτι έχει ήδη συμβεί, κι ακόμη δεν το ξέρουμε, ή αν συμβεί στο μέλλον, με αυτό το όπλο, κι αν φυσικά το μάθουμε ότι ήταν αυτό, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ περίπλοκα…

 

Το αν του πέρασαν χειροπέδες ή όχι, έχει μικρή σημασία. Είναι στην ευχέρεια των αστυνομικών. Εξαρτάται, από το αν κρίνουν ότι ο συλληφθείς ή κρατούμενος μπορεί να θελήσει να διαφύγει. Σε αυτή την περίπτωση, το κρίμα θα είναι στο λαιμό τους… Η δική τους ευθύνη είναι μέχρι να τον αφήσει ελεύθερο ο ανακριτής, εκείνος να μη τους διαφύγει. Το πώς θα το κάνουν αυτό, το αποφασίζουν οι αστυνομικοί που τον κρατάνε ή και τον μεταφέρουν στην εισαγγελία. Για οποιοδήποτε λόγο.

 

Πράγματι λοιπόν η διαδικασία (καθόλου τυπική όπως θέλει να λέει ή και να νομίζει, ο κ. Καραπαπάς), είναι αυτή. Όταν χάνεις ή σου κλέβουν το όπλο που κατέχεις νομίμως, περνάς αυτόφωρο και στις δύο περιπτώσεις για πλημμελή φύλαξη του.

 

Όφειλε να ξέρει ο γ’ αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού και εξ απορρήτων σε πολλές περιπτώσεις του κ. Μαρινάκη, πως η αστυνομία στην Ελλάδα σου δίνει νόμιμη άδεια οπλοκατοχής και οπλοφορίας όταν αισθάνεσαι και φυσικά αποδεικνύεις ότι κινδυνεύεις.

 

Κινδυνεύει ο κ. Καραπαπάς, από ποιον και γιατί; Δικό του θέμα -όπως όμως και υποχρέωση πλέον της ΕΛΑΣ- να απαντήσει. Σε κάθε περίπτωση, το όπλο δεν είναι αξεσουάρ. Δεν το έχεις στην τσάντα, ούτε στο αυτοκίνητο! Το φέρεις πάνω σου, σε ειδική θήκη. Αυτό λέει η νομοθεσία. Αλλιώς το φυλάς στο σπίτι ή στο γραφείο σου, μέσα σε ειδικό ασφαλές φυλάκιο, κλειδωμένο! Για να το χάσεις πρέπει να υπάρχει διάρρηξη και να αποδεικνύεται. Το περιστατικό να καταγράφεται επί τόπου από την αστυνομία και όχι να ξυπνάς να πίνεις καφέ και να πετάγεσαι μέχρι το αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να καταγγείλεις ότι στο έκλεψαν ή το έχασες, με μία τυπική διαδικασία ρουτίνας, όπως νομίζει ή και δηλώνει δημοσίως ο κ. Καραπαπάς.

Οι αρχές οφείλουν πλέον να επανεξετάσουν αν θα συνεχίσουν να του επιτρέπουν να έχει όπλο. Διότι αν πραγματικά ένιωθε ότι κινδυνεύει δεν θα το παραμελούσε…

Θα το είχε διαρκώς μαζί του. Ειδάλλως δεν αισθάνεται πραγματικά ότι κινδυνεύει.

 

Θήκη, έπρεπε να έχετε πάνω σας και μέσα σε αυτή το όπλο σας, κύριε Καραπαπά!  

 

Όσο για την υποψία  που έχετε, με αφορμή πως είναι δυνατόν η κυρία Μπενέα να έχει πηγές και να κάνει καλά τη δουλειά της, μαθαίνοντας αστραπιαία κάτι που συμβαίνει στους χώρους του ρεπορτάζ της, η απάντηση είναι ότι θα έπρεπε να ξέρατε ότι αυτά δεν λέγονται από έναν πάλαι ποτέ καλό δημοσιογράφο… Αυτά τα λένε μόνο όσοι έχουν μάθει να κάνουν τη δουλειά τους με δελτία τύπου και με επίσημες μόνο ανακοινώσεις… Με υπαγόρευση του τι πρέπει και τι δεν πρέπει να γράφουν… Και φυσικά οι πηγές του δημοσιογράφου… δεν είναι ρουφιάνοι!

Υποψία όμως μπαίνει και σε άλλους, κι αυτοί είναι περισσότεροι, για το λόγο που αφήνετε αιχμές, σχετικά με την κλοπή του όπλου στο story σας…

Άστε να κρίνουν άλλοι, κ. Καραπαπά, ποιος είναι ρουφιάνος και ποιος γελοιοποιείται.  Η δικαιοσύνη όντως αυτοεξευτελίζεται αλλά όχι από ρουφιάνους.

Το ίδιο η ΕΛΑΣ… Το ίδιο και η ΕΣΗΕΑ! Που επιτρέπουν ή και ανέχονται τέτοιες αναρτήσεις σαν αυτή του story σας, αλλά και κακουργηματικές ή και πλημμεληματικού χαρακτήρα -βάσει ποινικού κώδικα- πράξεις, για τις οποίες, δυστυχώς μόνο ενίοτε κάποιοι διώκονται… Ωστόσο, κυκλοφορούν ελεύθεροι και κάποια στιγμή με τον έναν ή άλλο τρόπο αθωώνονται… κιόλας!

 

ΥΓ. (upd): Να επισημανθεί ότι το gavros.grγια αυτή την προκλητική, προσβλητική και υβριστική ανάρτηση τού γ’ αντιπροέδρου και επιχειρησιακού διευθυντή της ΠΑΕ Ολυμπιακός (πρόκειται για ακριβώς την ίδια, αλλά από το Facebook), πανηγυρίζει… με δημοσίευμα που ως τίτλο έχει: «ο Καραπαπάς ξεφτιλίζει ξανά Θωμαΐδη, Μπενέα και “συνεργείο”»