Σε παρέμβαση τουρκικής φρεγάτας εναντίον πλοίου του ελληνικού πολεμικού ναυτικού αποδίδει το νόημα της δήλωσης του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν πως «Μην επιτεθείτε στο Oruc Reis, εάν το κάνετε θα το πληρώσετε ακριβά», η εφημερίδα Hurriyet!

 

Η «Χουριέτ» γράφει ότι προχθές μια τουρκική φρεγάτα απέτρεψε ελληνικό πολεμικό πλοίο που κινήθηκε εναντίον του Ορούτς Ρέις.

Το δημοσίευμα σημειώνει την αναφορά χθες στην επετειακή επαρχιακή συγκέντρωση του ΑΚΡ για τα 19χρονα από την ίδρυσή του στην Άγκυρα, όπου ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: «Είπαμε και προηγουμένως, ήρεμα μην επιτεθείτε στο Ορούς Ρέις μας. Εάν το κάνετε θα πληρώσετε ψηλό τίμημα. Σήμερα έλαβαν την πρώτη τους απάντηση».

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως ενώ το Ορούτς Ρέις εκτελούσε την εργασία του σε καθορισμένη περιοχή, η ελληνική φρεγάτα Λήμνος κινήθηκε εναντίον του τουρκικού σεισμογραφικού με αποτέλεσμα η τουρκική φρεγάτα Κεμάλ Ρέις που συνόδευε το Ορούτς Ρέις να κινηθεί προς την κατεύθυνση της ελληνικής φρεγάτας.

Μπροστά στους απότομους ελιγμούς του Κεμάλ Ρεϊς, προστίθεται στο δημοσίευμα, η ελληνική φρεγάτα Λήμνος αναγκάστηκε να τραπεί σε φυγή. Καθώς η ελληνική φρεγάτα απομακρυνόταν, μεταξύ δύο πλοίων, προστίθεται, υπήρξε μια επακούμβηση μικρής κλίμακας. Η Λήμνος, αναφέρεται, αποχώρησε από την θαλάσσια περιοχή και πήγε για επιδιόρθωση σε ναυπηγείο.

Η φρεγάτα Κεμάλ Ρεϊς, αναφέρει η Χουριέτ, που δεν υπέστη καμιά ζημιά, συνέχισε το καθήκον της, ενώ η Λήμνος μετά τη διόρθωση της μικρής ζημιάς επέστρεψε χθες και πάλι στην περιοχή και συμμετείχε στην κοινή άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας.