Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην ελληνορθόδοξη κοινότητα η είδηση πως πέντε μαθητές που φοιτούσαν στο Ημερήσιο Σχολείο της Κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικα κινούνται νομικά, αξιώνοντας αποζημίωση για σεξουαλική παρενόχληση από επί χρόνια υψηλά ιστάμενο εκπαιδευτικό του σχολείου, αναφέρει ο Εθνικός Κήρυκας και η Παροικιακή.

Σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε το δικηγορικό γραφείο του Κύπριου νομικού, Λάμπρου Λάμπρου (Lambros Lambrou – Lambrou Law Firm), στο στόχαστρο πέντε πρώην μαθητών του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικα μπαίνει ο άλλοτε βοηθός διευθυντή -και γυμναστής στην ειδικότητα- Lawrence Svrcek.

Οι καταγγελίες αφορούν την περίοδο από το 1970 μέχρι το 1990 και αφορούν και οι πέντε αγωγές πρώην μαθητές.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο βοηθός διευθυντή και γυμναστής παρά τα παράπονα των γονιών συνέχιζε να κακοποιεί σεξουαλικά μαθητές, μάλιστα εντός του σχολείου.

Στην αγωγή γίνεται αναφορά στον κατηγορούμενο, ότι παρά τις συνεχιζόμενες σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών, ανέβηκε στην ιεραρχία, ενώ κατηγορείται το σχολείο ότι δεν έπραξε τίποτε, παρά το ότι γνώριζε για τα παράπονα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κύπριος νομικός στα ίδια μέσα, «πιστεύουμε ότι αυτές οι πέντε υποθέσεις είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου και μπορούν να υπάρχουν δεκάδες άλλες».