Πτήση της American Airlines υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση την Παρασκευή καθώς επιβάτης άναψε μέσα στο αεροπλάνο τσιγάρο με μαριχουάνα αφού πρώτα είχε κάνει χρήση κοκαΐνης στις τουαλέτες του.

Το αεροπλάνο πετούσε από την Αριζόνα προς την Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν περίπου μία ώρα μετά την απογείωση ο κυβερνήτης ανακοίνωσε ότι υπάρχει «ένα θέμα ασφαλείας στο πίσω μέρος του αεροσκάφους» κάτι που απαιτούσε την εκτροπή της πτήσης και την προσγείωση στο Ντένβερ του Κολοράντο.

Σύμφωνα με το ΤΜΖ οι επιβάτες άκουσαν τον άνδρα στο πίσω μέρος του αεροσκάφους να λέει σε κάποιους ότι είχε κάνει χρήση κοκαΐνης. Λίγο αργότερα, ο άνδρας φέρεται να έτρεξε στην τουαλέτα του αεροσκάφους, στην οποία και κλειδώθηκε για περίπου 10 λεπτά, με τους αεροσυνοδούς να προσπαθούν μάταια να τον βγάλουν έξω.
Την ώρα που το αεροπλάνο ετοιμαζόταν για προσγείωση, ο άνδρας βγήκε από την τουαλέτα και επέστρεψε στο κάθισμά του, με πολύ επιθετική συμπεριφορά.
Μόλις το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια, οι αεροσυνοδοί αλλά και αστυνομικοί προσπάθησαν να τον απομακρύνουν. Τότε, σύμφωνα με το TMZ, αποφάσισε να ανάψει ένα τσιγάρο μαριχουάνας, με έναν επιβάτη να επιχειρεί να του το αρπάξει και τον άντρα να τον γρονθοκοπά.
Ο πιλότος, σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας ακούγεται να ζητά από τις 13 πρώτες σειρές επιβατών να βγουν από το αεροπλάνο, ώστε να μπορέσουν να απομακρύνουν τον εν λόγω άνδρα.
Τελικά, η αστυνομία κατάφερε να περάσει χειροπέδες στον άγνωστο άνδρα που μεταφέρθηκε σε φορείο όπου και φώναζε: «Πάρτε το, πονάει. Θα σας σκοτώσω». Το αεροπλάνο αναχώρησε για την Μινεάπολη με δύο ώρες καθυστέρηση.