Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη(25/09) η πρώτη συνεδρία της ειδικής επιτροπής που έχει ορίσει το Υπουργικό Συμβούλιο για παροχή βοήθειας στην πληγείσα από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 102 άνθρωποι.

Το Υπουργικό είχε εγκρίνει σε συνεδρία του την υλοποίηση έργων της κοινότητας συνολικού ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ. Από το σύνολο τα 8 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για την ανέγερση οικιστικών δομών για ευπαθείς ομάδες (άτομα που δεν αδυνατούν να εξασφαλίσουν στέγη), ενώ τα υπόλοιπα 3 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν σε μελέτη και τεχνικά έργα για χώρο που θα διαμορφωθεί ως μεσογειακό πάρκο Πρασίνου και θα λειτουργήσει ως αντιπυρικό μέτωπο με χαρακτήρα πάρκου μνήμης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», στη συνεδρία της διυπουργικής επιτροπής που αποτελείται από τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Υπουργό Μεταφορών, τον Υπουργό Γεωργίας, τη Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας, τον Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη Γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου έγινε αναφορά στη θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης όπως ετοιμάσει τα σχέδια και προσφορές και ότι τις πληρωμές προς τους εργολάβους θα αναλάβει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Παράλληλα καταγράφηκαν πιθανά εμπόδια και προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια. Για την υλοποίηση των έργων προγραμματίζεται επίσκεψη από ομάδα τεχνοκρατών των Υπουργείων και των τμημάτων όπως και του επικεφαλής της επιτροπής, ώστε να προχωρήσουν σε διαβουλεύσεις με την Ελληνική Κυβέρνηση για έναρξη των έργων.