Ο δικηγόρος Γιώργος Οικονόμου σε πρόσφατο άρθρο του για τις συνομιλίες του Κυπριακού αναφέρεται στους κινδύνους και τις παγίδες που κρύβει η νέα διαπραγμάτευση.

Στην αρχή του άρθρου του, ο κ. Οικονόμου αναφέρεται στους λόγους κατάρρευσης του Συνεργατισμού, στις παραλείψεις και τα ατοπήματα που μπορούν να πλήξουν την εγκυρότητα του πορίσματος.

Το πρώτο που λέει είναι ότι η επιτροπή διερεύνησης δεν είχε ούτε την επιστημονική μέθοδο ούτε στρατηγική διερεύνησης. Και το αναλύει λέγοντας ότι δεν έχει ασχοληθεί με τις δύο ξεχωριστές περιόδους πριν και μετά το 2013, όταν το κράτος ήταν ο κύριος μέτοχος.

Συνεχίζει λέγοντας ότι η αντίστοιχη επιτροπή «Πίκη» δεν είχε διερευνήσει τότε τη Συνεργατική Τράπεζα με την ανυπόστατη δικαιολογία ότι δεν ήταν τράπεζα ο Συνεργατισμός.

Μέσα στο άρθρο του ο κ. Οικονόμου, αναφέρει ότι ο πρόεδρος της επιτροπής κατά την διάρκεια της εξέτασης, και πριν ακόμη τελειώσει η συλλογή της μαρτυρίας, άλλους μάρτυρες τους χαρακτήριζε εξαιρετικούς, και σε άλλους καταλόγιζε βαρύτατες ευθύνες.

Καταλήγει λέγοντας, πως βάσει μαρτυρίας οι Πρόεδροι Χριστόφιας και Αναστασιάδης εξασφάλισαν οικονομική συνδρομή για τον Συνεργατισμό, όταν ο Συνεργατισμός βρισκόταν σε πολύ άσχημη θέση, αλλά δεν κλήθηκαν για μαρτυρία.

Τέλος, αναφέρει πως όλα τα προηγούμενα επιχειρήματα που αναφέρει μαρτυρούν την απουσία σοβαρότητας και επαγγελματισμού που αναπόφευκτα πρόκειται να πλήξουν το κύρος του πορίσματος για τον Συνεργατισμό.