Με το τραγούδι «Running» θα διαγωνιστεί για την Κύπρο στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision o Sandro Nicolas

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο ελληνοαμερικανός καλλιτέχνης στο Instagram για να ακολουθήσει επίσημη ανακοίνωση του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου.

Τη σύνθεση του «Running» το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα έχει αναλάβει ο αυστραλιανής καταγωγής συνθέτης και ερμηνευτής Alfie Arcurie. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της κυπριακής συμμετοχής έχει αναλάβει ο αυστριακός σκηνοθέτης Marvin Dietmann ο οποίος συγκαταλέγεται στους κορυφαίους χορογράφους και σκηνοθέτες.

Είναι μόλις 34 ετών κι έχει στο ενεργητικό του 302 ολοκληρωμένα projects μεταξύ των οποίων τηλεοπτικά shows, θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικά έργα.

Μεταξύ των πρότζεκτ που έχει αναλάβει είναι ταινίες όπως “Der Zauberer”, “Komplett von der Rolle” και “Der Wolf”, τηλεοπτικές εκπομπές όπως “Dancing stars”, “Gala Nacht des Sports” και “Die große Chance”, θεατρικές παραστάσεις όπως “Victor Viktoria” και “Anton das Mäusemusical” αλλά και τηλεοπτικά shows όπως τα “Austria Music Awards 2014” και “Miss Austria 2015”.

Η Κύπρος θα διαγωνιστεί στις 12 Μάϊου στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού θα διαγωνιστεί η Κύπρος ενώ η Ελλάδα δυο ημέρες αργότερα στις 14 Μαΐου θα βάλει τα δυνατά της για να περάσει στον τελικό του διαγωνισμού.

Στον πρώτο ημιτελικό στις 12 Μαΐου θα διαγωνιστούν:

Πρώτο μισό

Βόρεια Μακεδονία

Λευκορωσία

Λιθουανία

Σουηδία

Σλοβενία

Αυστραλία

Ιρλανδία

Ρωσία

Δεύτερο μισό

Νορβηγία

Κύπρος

Κροατία

Αζερμπαϊτζάν

Μάλτα

Ισραήλ

Ουκρανία

Ρουμανία

Βέλγιο