Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε, μέσω twitter, πως άρχισε η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, μαζί με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (σ.σ. συριακή αντιπολίτευση) ξεκίνησαν την επιχείρηση “Πηγή της Ειρήνης” στη βόρεια Συρία εναντίον των κουρδικών τρομοκρατικών οργανώσεων PKK και YPG και Daesh (σ.σ Ισλαμικό Κράτος)» ανέφερε ο Ερντογάν, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι η καταστροφή των γραμμών των τρομοκρατών, όπως και επίσης η επιστροφή της ειρήνης και της ηρεμίας».

«Η Τουρκία θα προστατεύσει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, και θα απελευθερώσει την περιοχή από την τρομοκρατία.

«Θα επιτρέψουμε την επιστροφή των Σύριων προσφύγων στην χώρα τους μέσα από μια ασφαλή ζώνη που θα εδραιωθεί με την επιχείρηση “Πηγή της Ειρήνης”».

«Η επιχείρηση “Πηγή της Ειρήνης” θα εξαλείψει την τρομοκρατική απειλή κατά της Τουρκίας».

Ο στρατός της Τουρκίας πέρασε τα σύνορα και ήδη βομβαρδίζει περιοχές με μαχητικά F16. Η επιχείρηση ονομάζεται «Η πηγή της ειρήνης».

Την ίδια ώρα, πληροφορίες του CNN Turk κάνουν λόγο για μεγάλες εκρήξεις στην πόλη Ρας αλ Αΐαν, στη βορειοανατολική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Νωρίτερα, Οι αρχές της Συρίας δεσμεύθηκαν να «εναντιωθούν σε οποιαδήποτε επίθεση» της Τουρκίας, η οποία απειλεί να εξαπολύσει επίθεση στη βόρεια Συρία εναντίον των κουρδικών δυνάμεων, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Πηγή: Sputnik