Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού οδηγήθηκαν το πρωί της Πέμπτης,  17 πρόσωπα, τα οποία είχαν συλληφθεί με πλαστά έγγραφα που φέρονται να παρουσίασαν στους εργοδότες τους.

Τα 17 πρόσωπα, εντοπίστηκαν χθες από μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας, σε εργοτάξιο στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη των δυο υπηρεσιών μετέβησαν, χθες το πρωί, για έλεγχο σε εργοτάξιο στη Λεμεσό, όπου εντοπίστηκαν να εργάζονται 17 εργάτες, οι οποίοι δεν είχαν στην κατοχή τους οποιαδήποτε έγγραφα που να αποδεικνύουν την ταυτότητά τους, με αποτέλεσμα να συλληφθούν για εξακρίβωση των στοιχείων τους.

Από περαιτέρω εξετάσεις που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε ότι, παρουσίασαν στους εργοδότες τους πλαστά έγγραφα.

Όλοι μεταφέρθηκαν στα Γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού, όπου εξακριβώθηκαν τα  πραγματικά τους στοιχεία, ενώ δυο εξ αυτών διαπιστώθηκε ότι διαμένουν στην Κύπρο παράνομα.

Εναντίον και των 17 εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα και συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με υπόθεση που αφορά τα αδικήματα της πλαστοπροσωπίας, πλαστογραφίας και κυκλοφορίας πλαστού έγγραφου.

Το Δικαστήριο διέταξε την κράτησή τους για οκτώ ημέρες.