Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου σχετικά με την υπέρμετρη βία που σημειώθηκε από την Αστυνομίας εις βάρος διαδηλωτών το περασμένο Σάββατο.

Συγκεκριμένα, ο ΣΑΚ κάνει λόγο για μη αντικειμενική παρουσιάση γεγονότων και επιλεκτική απομόνωση εικόνων που δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου, ασχολήθηκε επισταμένα με τα πρόσφατα επεισόδια όπως εξελίχθηκαν το περασμένο Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021 και επιθυμεί να εκφράσει την αμέριστη στήριξη του προς τα μέλη της αστυνομικής δύναμης που ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων και οδηγιών τους.

Επί του προκειμένου ο ΣΑΚ καταδικάζει την οποιαδήποτε προσπάθεια αποσπασματικής και μη αντικειμενικής παρουσίασης των γεγονότων, με επιλεκτική απομόνωση εικόνων που δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα και εκφράζει την αποφασιστικότητα του να μην επιτρέψει θυματοποίηση των μελών του.

Καταλήγοντας ο ΣΑΚ καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να επιδείξουν σεβασμό στο θεμελιώδες τεκμήριο της αθωότητας εν αναμονή των πορισμάτων της έρευνας της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας (ΑΑΔΙΠΑ).