Ο Μπασάρ αλ Άσαντ αψηφά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς ο συριακός στρατός του καθεστώτος ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα συνεχίσει να απαντά σε επιθέσεις των «τουρκικών κατοχικών δυνάμεων» που προσπαθούν, όπως ανέφερε, να σταματήσουν την προέλαση των συριακών δυνάμεων προς το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία.

Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις κατηγόρησαν την Άγκυρα για κλιμάκωση της βίας στη συριακή επικράτεια με την αποστολή επιπλέον ενισχύσεων στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χαλεπιού, καθώς συρορωσικές δυνάμεις ανακτούν εδάφη από τους αντάρτες.

Νωρίτερα την Τρίτη ο συριακός στρατός επιτέθηκε ξανά εναντίον θέσεων παρατήρησης της Τουρκίας στην επαρχία Ιντλίμπ, προκαλώντας τα αντίποινα των τουρκικών δυνάμεων.

Από τις επιθέσεις του συριακού στρατού έχουν σκοτωθεί 13 Τούρκοι στρατιώτες στην Ιντλίμπ την τελευταία εβδομάδα, προκαλώντας τα αντίποινα της Άγκυρας.

Στο μεταξύ, σκληρές δηλώσεις της Μόσχας κατά της Άγκυρας για την πολιτική της στη βορειοδυτική Συρία, φαίνεται να ακυρώνουν την προοπτική σύγκλισης μεταξύ Πούτιν – Ερντογάν στην τηλεφωνική τους επικοινωνία που ανακοινώθηκε ότι θα γίνει εντός της ημέρας. Οι δυο ηγέτες συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία ώστε να βρεθεί λύση στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο μετά το αδιέξοδο στις διαβουλεύσεις αντιπροσωπείας με ρωσική διπλωματική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα, σχετικά με την τουρκοσυριακή σύγκρουση στην Ιντλίμπ.