Την ώρα που η ολλανδική δημόσια τηλεόραση με εκτενές ρεπορτάζ διασύρει την εικόνα της ελληνικής κυβέρνησης και της ελληνικής δικαιοσύνης, σε συνέχεια κι άλλων μεγάλων δημοσιογραφικών ερευνών που γίνονται από ξένα μεγάλα δίκτυα σε ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία και όχι μόνο, οι αρχές της χώρας κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να εκθέτουν περαιτέρω την Ελλάδα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

 

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Κι όλα αυτά, σε μια στιγμή που έχει ανοίξει για τα καλά ο ασκός του Αιόλου για κυκλώματα βιαστών, παιδεραστών σε όλους τους χώρους, ακόμη και εκπόρνευσης αθλητών με τη συμμετοχή ή και τη συγκάλυψη, αλλά και με την εμμέσως πλην σαφώς ύποπτη αδράνεια ή και την ανοχή των θεσμικών παραγόντων της ελληνικής πολιτείας.

 

Πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, μέρα μεσημέρι, δύο μπράβοι της ΠΑΕ Άρης, επιτίθενται και πυροβολούν 3 οπαδούς του ΠΑΟΚ. Αρχικά, η αστυνομία προχωράει στην άμεση ταυτοποίηση των δραστών . Εν συνεχεία περνούν πάρα πολλές ημέρες για να συλληφθούν οι κατηγορούμενοι ως δράστες και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Κι ενώ αρχικά, η κατηγορία σε βάρος τους ήταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, τελικά πέφτουν στα μαλακά… Αντί για κακούργημα, κατηγορούνται για πλημμέλημα!

Σαν να μην έφθανε αυτό, αφού δεν προφυλακίζονται, τους επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα. Μεταξύ αυτών και να μην πλησιάζουν αθλητικούς χώρους και ειδικά το γήπεδο της ομάδας στην οποία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους…

 

Δείτε, λοιπόν, τώρα, τι ακριβώς έγινε και… έχετε ευθύνες!

Αρης μπράβοι

Η παραπάνω φωτό απαθανατίστηκε πριν από το εντός έδρας ματς του Άρη με τον Παναιτωλικό, κι ενώ… έχουν περιοριστικά μέτρα! 

Δείτε κι ακριβώς από κάτω από την ανάρτηση της επίμαχης φωτογραφίας στο Facebook, τον χλευασμό προς τις ελληνικές αρχές και την ίδια την πολιτεία.

Την προκλητικότατη ειρωνεία ενός φίλου τους, το οποίο το όνομα παραπέμπει σε γνωστό ποινικό… Ανεξαρτήτως του αν είναι ψευδώνυμο ή πρόκειται για τον ίδιο τον αλβανικής καταγωγής κακοποιό, από μόνο του το προσωνύμιο που έχει επιλέξει, λέει πολλά…

Το σίγουρο πάντως είναι ότι… σας τρολάρει!

Αρης μπράβοι

Ακολουθεί και η πρόσφατη φωτογραφία του, χθεσινή, μέσα από το γήπεδο, όπου προβάλλοντας την φανέλα του Άρη, προκαλεί τους οπαδούς άλλων ομάδων και ειδικά του ΠΑΟΚ, γράφοντας στο λογαριασμό του στο Facebook  «ο μπαμπάς σας», εκθέτοντας την ελληνική δικαιοσύνη, την ΕΛΑΣ, τον υφυπουργό Αθλητισμού, την κυβέρνηση, την πολιτεία όλη!

Αρης μπράβοι

Και δεν τολμά να παρέμβει ένας εισαγγελέας! Δεν επεμβαίνει καν ως οφείλει η αστυνομία. Σας εκθέτουν και σας εμπαίζουν δημόσια!

Φυσικά, έχοντας τις πλάτες…. Την προστασία μεγαλοπαραγόντων του αθλητισμού και της επιχειρηματικής ζωής της χώρας.

Προκαλούν στο διαδίκτυο και όχι μόνο, σε βαθμό τέτοιο που μόνο από θαύμα τελικά δεν θα θρηνήσουμε και θύματα.

Δεν αντιλαμβάνεστε ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας;

Να σας θυμίσω ότι και στην περίπτωση της αρπαγής δημοσιογράφου (εμού του ιδίου) από το Hilton, μέρα μεσημέρι, τα ίδια τραγικά συνέβησαν… Κι αυτά, συνεχίζονται!

Λίγους μήνες μετά το Hilton, κοινοί δράστες, της επίσημης φρουράς του Βαγγέλη Μαρινάκη, αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον διαιτητή ποδοσφαίρου Θανάση Τζήλο, μέρα, σε ενέδρα που στήθηκε έξω από το σπίτι του, την οποία μάλιστα είχαν κάνει πρόβα μία ημέρα νωρίτερα!

Οι δράστες των δύο αυτών επιθέσεων, είχαν βεβαρυμμένα ποινικά μητρώα. Είχαν προηγούμενα με την αστυνομία και τη δικαιοσύνη… Όχι μόνο δεν προφυλακίστηκαν, αλλά ο ένας διέφυγε στο εξωτερικό και πολλοί ακόμη δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Μάλιστα, στην περίπτωση του (υπο)γράφοντος δημοσιογράφου, τουλάχιστον τρεις από τους κατηγορούμενους, που ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη, κι εκκρεμεί να γίνει δίκη (ήταν να διεξαχθεί στις 23/2 αλλά λόγω Covid-19 αναβάλλεται ξανά), έχουν σοβαρότατα κακά προηγούμενα…

Κι όμως, κυκλοφορούν εδώ και 3 χρόνια ελεύθεροι!

Στη δε περίπτωση Τζήλου, οι ηθικοί αυτουργοί δεν πρόκειται να βρεθούν ποτέ, αν δεν αποφασίσουν επιτέλους, η εισαγγελέας Κεχαγιά στη Λάρισα ή/και ο αρμόδιος εισαγγελέας του πρωτοδικείου Αθηνών που χρεώθηκε την υπόθεση (του οποίου το όνομα δεν γνωρίζω ακόμη, λόγω δυσλειτουργίας της ελληνικής δικαιοσύνης ελέω Covid-19), οι οποίοι έχουν στα χέρια τους εδώ και τόσους μήνες το αίτημα συσχετισμού των δικογραφιών.

Έτσι, ώστε η έρευνα να επεκταθεί για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των υπολοίπων δραστών, αλλά και των -πιθανότατα κοινών- ηθικών αυτουργών.

Όπως ακόμη εκκρεμεί να ξεκινήσει η έρευνα για βαθύ παρακράτος, που παρέχει ασυδοσία και ασυλία ακόμη και απευθείας σε επίδοξους εγκληματίες και όχι μόνο, η οποία μάλιστα βασίζεται σε σχετική αναφορά μου προς τον εισαγγελέα Αρείου Πάγου, ο οποίος διαβίβασε την υπόθεση στην εισαγγελία Εφετών Αθηνών και χρεώθηκε στον εισαγγελέα Καψιμάλη, εμπεριέχοντας αδιάσειστα ντοκουμέντα λόγω συνδρομής της αγγλικής μυστικής υπηρεσίας, της βρετανικής εγκληματολογικής υπηρεσίας  και της ελληνικής διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων (γνωστοί ως «αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ).

Είναι βέβαιο ότι αρκετοί και ισχυροί επιχειρηματίες, πολιτικοί, αστυνομικοί, δικαστικοί, κακοποιεί του κοινού ποινικού δικαίου κοκ, δεν θέλουν ούτε ένας δημοσιογράφος να κάνει ελεύθερα, μαχητικά και αποκαλυπτικά το λειτούργημα – επάγγελμα του, ούτε όμως κι εσείς οι ίδιοι.

Είναι βέβαιο ότι πολλοί αθλητικοί παράγοντες δεν θέλουν να υπάρχει καθαρό ποδόσφαιρο, υγιής… αθλητισμός, αδέκαστη δικαιοσύνη, ανεξάρτητοι και δίκαιοι πολιτικοί… Ούτε βέβαια δίκαιες ή έστω άδολες διαιτησίες από ευσυνείδητους διαιτητές…

Το θέμα όμως είναι εσείς τι ακριβώς θέλετε… Τι ζητά εναγωνίως ο πολύς κόσμος που σκέπτεται και ενεργεί ακόμη καθαρά στην Ελλάδα. Τι περιμένετε, να θρηνήσουμε θύματα από μπράβους μεγαλοπαραγόντων και μεγαλοεπιχειρηματιών;