Το ΑΚΕΛ μέσω δηλώσεων του Εκπροσώπου Τύπου, Στέφανο Στεφάνου αντέδρασε στην χθεσινή τοποθέτηση του Ταλ Ντίλιαν, διευθυντή της ιδιοκτήτριας εταιρείας του κατασκοπευτικού βαν.

Ο κ. Στεφάνου εξήγησε πως οι τοποθετήσεις του εγείρουν σοβαρά ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσει η Αστυνομία. “Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι και η ίδια εκτεθειμένη”, τονίζει.

Επίσης αναφέρει πως απαντήσεις οφείλει να δώσει και η κυβέρνηση για μια σειρά από ερωτήματα “τα οποία προσπερνά μέχρι να ξεχαστούν από την κοινωνία. Για την πολιτογραφηση του κ. Αβνι από το Υπουργικό Συμβούλιο. Για την άδεια οπλοφορίας του κ. Αβνι κατ’ απαίτηση του κ. Ιωνά Νικολάου ενώ η αστυνομία απέρριψε δύο φορές το αίτημα. Για το ποιοι είχαν εμπλοκή για τις τρύπιες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν σχετικά με την εισαγωγή κατασκοπευτικού εξοπλισμού στην Κύπρο”.

Τέλος το ΑΚΕΛ υπογραμμίζει πως “δεν πρόκειται να επιτρέψει να κλείσει η υπόθεση με το κατασκοπευτικό βαμ χωρίς να δοθούν εξηγήσεις στους πολίτες και χωρίς να λογοδοτήσουν οι ένοχοι”.